Energiemanagement

Ongeëvenaard inzicht in energiegebruik

Je bedrijf heeft een forse terugkerende kostenpost die alle processen en bedrijfsactiviteiten raakt, zonder te kunnen kwantificeren wie of wat verantwoordelijk is voor deze kosten. Niet acceptabel zou je denken, maar de dagelijkse praktijk voor wat betreft de energierekening.

Loqio Energiemanagement maakt een einde aan dit gebrek aan inzicht. Wij maken de energiestromen in gebouwen zichtbaar en zorgen ervoor dat energiegebruik geen geheimen meer kent. Door uitsplitsingen naar gebruikscategorie of individuele apparaten en machines stel je snel en haarscherp vast waar kosten worden gemaakt en welke verbruikers de grootste potentie voor besparing bieden.

Zo werkt het

Door gebruik te maken van de nieuwste innovaties uit de datacenterwereld, waar gebruikers al langer individueel op energieverbruik worden afgerekend, kunnen wij kosteneffectief het energiegebruik van alle groepen in de elektrische installatie meten. De benodigde hardware neemt nauwelijks ruimte in en wordt snel en zonder downtime van de installatie geplaatst.

Een enkele coremodule meet met behulp van stroomsensoren maximaal 96 enkelfase of 32 driefase groepen. De metingen worden realtime via een beveiligde verbinding naar ons dataplatform gestreamd, van waaruit actuele en historische inzichten in energiegebruik en power quality vanaf elke locatie toegankelijk zijn in onze gebouwdashboards. 

Voordelen

 1. Gedetailleerd inzicht in de gehele installatieVerkrijg inzicht in het gedrag van de installatie en bepaal trends aan de hand van metingen en gebeurtenissen.
 2. Effectief en doorlopend besparingpotentieel bepalenBepaal snel waar besparing gerealiseerd kan worden en welke acties de meeste winst opleveren.
 3. Evaluatie van energiebesparende maatregelenPermanent inzicht voorziet in de noodzakelijke feedbackloop voor continuous improvement van de energie-efficiency.
 4. Inzicht in incidentenOntvang notificaties over incidenten zoals spanningsdips en stroompieken. Verkrijg inzicht in de oorzaak.
 5. Inzicht in de ruimte van de installatieOptimaliseer capaciteit van de installatie, gebruik van machines en transportvermogen op basis van gemeten stroompieken.
 6. Preventief en prestatiegericht onderhoudDoor continue meting kan er ingegrepen worden voordat een foutsituatie zich voordoet. Plan vervanging van apparatuur op basis van besparingspotentieel.
 7. Een investering voor een permanent resultaatTijdelijke metingen zijn kostbaar en tonen slechts een momentopname. Continue meting geeft blijvend resultaat.
 8. Bewijslast voor aansprakelijkheidskwestiesCreëer juridische bewijslast voor aansprakelijksheidskwesties bij defecten aan kostbare machines en apparatuur.
 9. Attributie van energiekostenBepaal nauwkeurig kostprijs aan de hand van de werkelijk gemaakte energiekosten van bedrijfsactiviteiten en -processen.
 10. Snelle terugverdientijdBespaar op advieskosten en ga direct aan de slag met het terugdringen van energieverbruik.

Meer weten? Lees dan onze blog over de tien voordelen van permanente energiemonitoring.

Prijzen

De kosten van Loqio Energiemanagement zijn afhankelijk van het aantal te meten circuits en bestaan uit installatiekosten en een maandelijks bedrag voor verwerking van de energiemetingen en toegang tot onze software.

Standaard worden minuutwaarden van actief vermogen, actief energiegebruik en stroomsterkte gemeten, met optioneel inzicht in power quality en secondenwaarden van vermogen en stroomsterkte.  

De minimale afname is 90 circuits of 30 3-fase groepen. Wij maken graag een aanbieding op maat.

Energie

Inzicht in energiegebruik van hoofdaansluiting, groepen en categorieën

Metingen
 • Actieve energie
 • Actief vermogen
 • Stroomsterkte
 • Spanning
Data kwaliteit
 • 0,5% nauwkeurigheid
 • Minuutwaarden
2

per maand per 3-fase groep

v.a. € 5900

installatiekosten bij minimum van 90 circuits (30 x 3-fase)

Power quality

Inzicht in energiegebruik en bewaking van power quality voor grootverbruikers en industrie

Extra metingen
 • Reactief vermogen
 • Schijnbaar vermogen
 • Power factor
 • Faseverschuiving
 • Harmonische vervorming
 • Waveform capture
0,75

extra per maand per 3-fase groep

realtime

Zeer gedetailleerd inzicht en realtime streaming naar dashboards

Extra's
 • Secondewaarden van actief vermogen en stroomsterkte
 • 10-secondewaarden van overige metingen
0,50

extra per maand per 3-fase groep

Configurator

Stel zelf je klimaat- en energiemonitoringsysteem samen met behulp van de configurator.

De genoemde installatiekosten zijn exclusief de aanleg van communicatiekabels naar de verdeelkasten. De prijsopgave gaat uit van een situatie waarin er voldoende ruimte beschikbaar is in de verdeelkasten om de energiemeters te installeren.