Krijg grip op energiekosten
Loqio Energy Intelligence
De gebruiksvriendelijke oplossing voor energie management en power quality monitoring.
Opbrengst en verbruik
Breng het energieverbruik van uw gebouw in kaart, zodat zichtbaar wordt waar u maatregelen kunt treffen om energie te besparen. Ons energiemeetsysteem kan het verbruik van elk apparaat en elke machine in uw gebouw monitoren, alsmede de opbrengst van uw PV-installatie.
Energiekosten
Ontvang automatische rapportages van uw energiekosten en exporteer data naar Excel, csv of systemen van derden. Wij kunnen tevens maatwerk verzorgen zoals realtime berekening van de energiekostprijs per geproduceerde eenheid om optimaal grip te krijgen op productiekosten.
Netwerkbelasting
Door monitoring van de stroomsterkte en het schijnbaar vermogen wordt de belasting van uw elektrische infrastructuur inzichtelijk gemaakt, zodat u de capaciteit van de hoofdaansluiting kunt optimaliseren en kunt besparen op het capaciteitstarief.
Power quality
Door continue bewaking van de spanningskwaliteit verzekert u zich van een goede werking van de geïnstalleerde apparatuur. Een stoplicht geeft aan wanneer de kwaliteit zich in de gevarenzone begeeft of wanneer grenswaardes worden overschreden. Zo kunt u analyses maken van de power quality zonder over specifieke kennis te beschikken.
Optimaal gebruiksgemak

Loqio’s WebFront visualisatie-software geeft u op elk moment en vanaf elk apparaat toegang tot actuele en historische metingen. Vanuit de software kunt u grafieken inzien en gegevens exporteren naar csv voor gebruik in spreadsheets zoals Excel.

In combinatie met de diensten die Loqio biedt op het gebied van automation kunt u ook apparaten en functies in uw gebouw vanuit WebFront bedienen. Wij geven u graag een demonstratie van de mogelijkheden.

MULTI-PLATFORM
U heeft overal en op elk device toegang tot uw meetgegevens via de webbrowser en apps voor Android, iOS en WatchOS.
PRIVACY & VEILIGHEID
Meetgegevens worden lokaal opgeslagen op de besturingseenheid en via een beveiligde verbinding benaderd door de visualisatiesoftware.
MULTI-ROLE OMGEVINGEN
Beheer- en visualisatieomgevingen kunnen afgestemd worden op de verschillende rollen in uw organisatie.
ANALYSE & VISUALISATIE
Alle gemeten waarden kunnen in grafieken gevisualiseerd en vergeleken worden.
WATCHDOG NOTIFICATIES
Ontvang notificaties wanneer meetwaarden boven of onder een grenswaarde komen.
CSV EXPORT & EMAIL
Exporteer meetgegevens naar Excel en ontvang regelmatige emailreportages.
Maximale schaalbaarheid

De energiemeetsystemen van Loqio zijn geschikt voor elke toepassing en kunnen opgeschaald worden van een enkele fase tot honderden 3-fase meters. Per fase kan een stroomsterkte van maximaal 5000 ampère gemeten worden. Uw gehele machinepark kan nauwkeurig gemonitored worden.

De krachtige maar energiezuinige besturingseenheid is bovendien geschikt om ook andere metingen in uw gebouw te verrichten of processen te automatiseren. Zo kunt u reeds aanwezige hardware inzetten voor bijvoorbeeld de besturing van de verlichting en verwarming of het meten van temperaturen in uw productieproces.

Eenvoudige installatie

Uw energiemeetsysteem wordt op maat gebouwd volgens uw wensen en ingepast in de beschikbare ruimte in de meterkast of technische ruimte. De stroommeting vindt plaats via stroomtransformators die om de fase-draden van de te meten groepen worden geklemd.

In veel gevallen is het mogelijk om split-core stroomtrafo’s aan te brengen zonder de stroomvoorziening naar uw machines en apparaten te onderbreken en zonder aanpassingen te doen in de elektrische installatie. Het meetsysteem kan dus zonder verlies van productiviteit geïnstalleerd worden.

Grenzeloos veelzijdig

Ons modulaire platform is gebaseerd op de fundamentele technieken van het web en ondersteunt alle belangrijke standaarden voor smart homes en industriële gebouwautomatisering. Of het nu gaat om javascript, svg, php, xml, json, modbus, knx, enocean, z-wave of bluetooth: wij spreken de taal.

Dit betekent dat ons team van hardwarespecialisten en software-ontwikkelaars snel maatwerkoplossingen en integraties met externe diensten kan realiseren. Zo leveren wij u voor elke wens een passende en aantrekkelijk geprijsde oplossing.

Specificaties

Een meetsysteem bestaat uit een besturingseenheid en één of meerdere 3-fase energiemeters. De besturingseenheid is gebaseerd op een krachtige en energiezuinige ARM-processor, hetzelfde type processor dat gebruikt wordt in smartphones en tablets. Het aantal energiemeters kan praktisch onbeperkt opgeschaald worden. Meters kunnen zowel bedraad als draadloos communiceren met de besturingseenheid.
Besturingseenheid
ARM Cortex-A53 64-bit quad-core processor
2 GB werkgeheugen
8 GB tot 64 GB solid state opslag
Gigabit ethernet
3000 mAh noodstroomvoorziening
Energieverbruik < 2,5 W
Energiemeter
Bi-directionele meting van drie fases
Primaire stroom 5 A tot 5000 A per fase (afhankelijk van toegepaste stroomtransformator)
Nauwkeurigheid ±1%
Omgevingstemperatuur -15 ℃ to 60 ℃
Luchtvochtigheid omgeving < 85%
Energieverbruik < 10 W
Meetwaarden
Import en export van actieve energie (kWh)
Import en export van reactieve energie (kVARh)
Stroomsterkte (A)
Actief vermogen (W)
Schijnbaar vermogen (VA)
Reactief vermogen (VAr)
Arbeidsfactor
Spanning (V)
Frequentie (Hz)
Totale harmonische vervorming (%THD)
Maximale stroombehoefte (A)
Wilt u meer
weten?
Heeft u vragen of bent u benieuwd wat ons team van specialisten voor u kan betekenen? Wij demonstreren graag de mogelijkheden!