Energiemonitoring van hoofdverdeelkasten

Energiemonitoring van hoofdverdeelkasten

Recent heeft Loqio een multifunctioneel gebouw met kantoren, studio’s, laadplein en een omvangrijke main equipment room voorzien van energiemonitoring in de hoofdverdeelkasten kracht en licht (HKL's).

73 submetingen in drie dagen

Vier kastdelen, waarvan één achter noodstroom, werden voorzien van monitoring van in totaal 73 groepen. Dankzij een uitstekende voorbereiding en ondersteuning door Kronenburg Techniek kon de installatie van de centrale hardware (voeding, edge-server en energiemeters) en de montage van ruim 200 stroomklemmen binnen drie dagen afgerond worden. Voor dit project gebruikten we drie multi-circuit energiemeters zodat de installatie tijd- en ruimtebesparend kon worden uitgevoerd. De installatie vond plaats zonder onderbreking van de stroomvoorziening.

De gebouwbeheerder krijgt met deze oplossing inzicht in het energiegebruik van een aantal grote centrale verbruikers zoals koelmachines, het laadplein en serverruimtes, alsmede energie, vermogen en power quality van de verdeelinrichtingen per bouwdeel. De energiemonitoring gaat de afdeling gebouwbeheer het benodigde inzicht geven om het forse baseloadgebruik van 130 kW terug te dringen. Tevens kan de opdrachtgever nu de belasting monitoren van de verbruikers die worden gevoed vanuit het nooddeel van de HKL.

Doorlopende monitoring bij stroomuitval

Op verzoek van de opdrachtgever werden de energiemeters en de edge-server voorzien van een kleine 12 volt UPS, zodat de energiemeting ononderbroken in bedrijf blijft tussen een moment van stroomuitval en het op gang komen van het noodaggregaat. Dankzij deze oplossing kan er in de tijd teruggekeken worden hoe de noodstroomvoorziening en het netbedreven deel van de installatie reageert op uitval van de netspanning.

De bekabeling van de stroomklemmen werd afgeschermd met een spiraalmantel en kan weggeklapt worden als er in de toekomst kabels in de HKL verzwaard moeten worden.

Wil jij ook inzicht in de energiestromen in jouw gebouw en datagedreven aan de slag met energiebesparing, bekijk dan onze oplossingen voor energiemonitoring.

Configurator

Stel zelf je energiemonitoringsysteem samen met behulp van de configurator.

De genoemde setupkosten zijn gebaseerd op installatie in samenwerking met de eigen installateur of technisch dienstverlener. Lees de veelgestelde vragen voor uitleg over welke werkzaamheden zijn inbegrepen.

Zie Energiemonitoring en Sensoring voor meer informatie over onze prijzen.