Energiemonitoring

Datagedreven energiebesparing

Loqio is specialist in grootschalige submetingen. Wij brengen de energiestromen in een gebouw gedetailleerd in kaart. Zo identificeer je snel mogelijkheden voor besparing en evalueer je het effect van energiebesparende maatregelen in een proces van continue verbetering.

Bedrijven die in hun groei worden beperkt door netcongestie helpen wij met inzichten om hun transportvermogen maximaal te benutten.

Meer over energiemonitoring »

Smart charging

Laden op zonne-energie en dynamische prijzen

Slim laden is dé oplossing voor bedrijven om laadkosten te verlagen en laadpleinen op te schalen binnen de capaciteit van de elektrische aansluiting.

Loqio smart charging gaat een stap verder dan dynamische load balancing. Ons energiemanagementsysteem anticipeert op de toekomst en verschuift laadsessies naar momenten met lage energieprijzen of overtollige opwek om laden goedkoper en duurzamer te maken.

Meer over slimme laadpleinen »

Co2-monitoring

Optimaliseer luchtkwaliteit

In veel gebouwen is het slecht gesteld met de luchtkwaliteit. De co2- en fijnstofconcentraties zijn te hoog, een lage luchtvochtigheid zorgt voor klachten aan ogen en luchtwegen en er wordt energie verspild door een slecht functionerende klimaatregeling.

Meten is weten. Loqio levert sensoren om luchtkwaliteit, bezetting en andere omgevingswaarden in kaart te brengen, eenvoudig draadloos te installeren in elk gebouw.

Meer over co2-monitoring »

Over ons

Oplossingen voor een energieke toekomst

De energietransitie stelt ons voor enorme uitdagingen. In 2030 moet de utiliteitsbouw 1 megaton co2-reductie realiseren en zijn alle nieuwe personenauto's elektrisch. Ons energiegebruik moet efficiënter en de overgang naar all electric oplossingen voor verwarming en mobiliteit stelt hogere eisen aan het energiemanagement van gebouwen.

Tegelijkertijd ontstaan er ongekende mogelijkheden door digitalisering en ontwikkelingen op het gebied van internet-of-things.

Loqio brengt deze ontwikkelingen bij elkaar. Met oplossingen voor energiemonitoring, smart charging en gebouwdashboards maken wij het energiegebruik van gebouwen slimmer en efficiënter, en helpen we bedrijven om kansen in de energietransitie optimaal te benutten.

Meer over ons »

Nieuws en blogs

Meer blogs »

Neem contact met ons op

Heb je vragen over energiemanagement, sensoren, dashboards en slimme gebouwen? Wij helpen je graag verder.

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Femme Taken

Business, software development en design

[email protected]

Sebastiaan Schimmel

Business, software development en infra