Over ons

Loqio is in 2020 opgericht door Sebastiaan Schimmel en Femme Taken. Samen hebben we 40 jaar ervaring in software engineering en productontwikkeling, die we inzetten om de omschakeling naar een duurzame energievoorziening te bespoedigen. Wij helpen bedrijven en organisaties om voorop te lopen in deze transitie.

Met gedetailleerde inzichten in energiegebruik en binnenklimaat maakt Loqio gebouwen efficiënter en verbeteren we de leefbaarheid. Onze oplossing voor load management van laadpalen, warmtepompen en andere bestuurbare elektrische verbruikers brengt vraag en aanbod van energie in balans en stelt organisaties in staat om hun elektrische wagenpark op te schalen zonder forse investeringen te doen in aansluitcapaciteit.

Onze kennis en ervaring strekt zich uit van duurzame energie, gebouwautomatisering en smart homes tot IT-infrastructuur, software development en user experience design. Of het nu gaat om de integratie van sensoren en besturingshardware, de ontwikkeling van cross-platform apps, het opzetten van een schaalbare infrastuctuur die miljarden metingen kan verwerken, of het ontwerp van gebruiksvriendelijke user interfaces om inzichten te presenteren; wij bouwen het. Wij werken samen met energieadviseurs, installateurs en onderzoeksinstellingen om de brug te slaan tussen marktbehoefte of onderzoeksvraag en de ontwikkeling van concrete oplossingen.

Loqio is actief als technologieprovider in Serene (Sustainable and Integrated Energy Systems in Local Communities), een Europees project dat tot doel heeft om lokale smart grids te ontwikkelen en in de praktijk te beproeven. Voor dit project ontwikkelen we een home energy management systeem dat flexibele energiegebruikers zoals warmtepompen, laadpalen en accu's op een slimme manier aanstuurt om het gebruik van lokaal opgewekte energie te verhogen. Wij werken in dit project samen met Universiteit Twente, Saxion Hogescholen en universiteiten uit Denemarken en Polen. In deze blog lees je meer over onze bijdrage.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over energiemanagement, sensoren, dashboards en slimme gebouwen? Wij helpen je graag verder.

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Femme Taken

Business, software development en design

[email protected]

Sebastiaan Schimmel

Business, software development en infra