Co2-monitoring

Co2-monitoring

Optimaliseer luchtkwaliteit en bezetting

Door de coronapandemie is het belang van een goede ventilatie in gebouwen onder een vergrootglas komen te liggen. Tegelijkertijd bereiden bedrijven zich voor op een toekomst waarin er vaker wordt thuisgewerkt en werkplekken flexibel worden ingezet. Met behulp van slimme sensoren en gebouwdashboards maken wij de kwaliteit van het binnenklimaat en de bezetting van een gebouw inzichtelijk en optimaliseren we ventilatie, verwarming en koeling.

In veel gebouwen is het slecht gesteld met de luchtkwaliteit. De co2- en fijnstofconcentraties zijn te hoog, een lage luchtvochtigheid zorgt voor klachten en er wordt energie verspild door een slecht functionerende klimaatregeling. Een slechte ventilatie draagt bovendien bij aan de verspreiding van ziekteverwekkers die luchtweginfecties veroorzaken, en daarmee een hoger ziekteverzuim.

De eerste stap in het verbeteren van het binnenklimaat is het verkrijgen van inzicht in de luchtkwaliteit alsmede de perceptie van het klimaat door de gebruikers van het gebouw. Door middel van vraaggestuurde ventilatie en optimalisatie van verwarming en koeling verbeteren wij het binnenklimaat en beperken we energieverbruik.

Zo werkt het

Draadloze Lora-sensoren sturen metingen naar een  Loqio Edge-server, die deze gegevens via een beveiligde verbinding naar ons dataplatform streamt. Van daaruit zijn actuele en historische inzichten toegankelijk in onze gebouwdashboards. 

De sensoren maken gebruik van lithium-accu's met een zeer lange levensduur en kunnen eenvoudig zelf bevestigd worden aan wanden, plafonds en bureau's. Onze hardware komt voorgeconfigureerd en werkt out-of-the-box. Dankzij het gebruik van Lora-technologie hebben de sensoren een groot draadloos bereik en uitstekende beveiliging.

In situaties waarin er geen lokale besturing nodig is kan er volstaan worden met de plaatsing van een Lora-gateway.     

Voordelen

 1. Meten is wetenVerkrijg inzicht in wat er speelt in een gebouw en leg de basis voor optimalisatie van energieverbruik en luchtkwaliteit.
 2. Gezonde, tevreden en productieve werknemersVerhoog de tevredenheid en productiviteit van je workforce door actief aan een comfortabel en gezond binnenklimaat te werken.
 3. Eenvoudig zelf te plaatsenOnze draadloze sensoren werken out-of-the-box en kunnen eenvoudig zelf gemonteerd en uitgebreid worden.
 4. Geschikt voor besturingOnze oplossing is voorbereid op de besturing van klimaatsystemen, verlichting en laadpalen, voor automatische optimalisatie van energieverbruik en luchtkwaliteit.
 5. Preventief en prestatiegericht onderhoudDoor continue meting kan er vroegtijdig gesignaleerd worden of er onderhoud aan installaties nodig is.
 6. Bewijslast voor aansprakelijkheidskwestiesNiet tevreden over de huidige klimaatinstallatie? Door meting van het binnenklimaat toon je precies aan wat er mis gaat.
 7. Veilig en betrouwbaarDankzij Lora-technologie veilige en betrouwbare communicatie met een uitstekend draadloos bereik.
 8. Lage investeringskostenWij bieden een passend aanbod voor elk gebouw. De kosten groeien mee met de omvang en het gewenste niveau van inzicht.

Bouwstenen

Wij bieden een select aanbod van sensoren waarmee je alle belangrijke omgevingswaarden - temperatuur, luchtvochtigheid, co2, vluchtige organische stoffen, fijnstof en ozon - in kaart kunt brengen.

Besturing & communicatie

Edge

Eenergiezuinige server voor lokale acquisitie van metingen.

 • Gateway voor draadloze Lora-sensoren
 • Streamt metingen naar cloud
25

per maand, jaarlijks gefactureerd

€ 495

setupkosten

Lora Standalone

Loqio Basis met draadloos Lora netwerk.

 • Gateway voor draadloze Lora-sensoren
 • Streamt metingen naar cloud
20

per maand, jaarlijks gefactureerd

€ 395

setupkosten

Extra Lora gateway

Als uitbreiding op Loqio Edge of extra gateway voor Lora Standalone.

 • Gateway voor draadloze Lora-sensoren
 • Streamt metingen naar cloud
5

per maand, jaarlijks gefactureerd

€ 395

setupkosten

Sensoren

Eco

Temperatuur en luchtvochtigheid

 • Temperatuur
 • Luchtvochtigheid
 • Stroomverzorging via zonnecel
3

per maand, jaarlijks gefactureerd

€ 95

setupkosten

Eco CO2

Basis voor luchtkwaliteitsmeting

 • Temperatuur
 • Luchtvochtigheid
 • Co2
 • Stroomverzorging via zonnecel
4

per maand, jaarlijks gefactureerd

€ 195

setupkosten

EnLink IAQ-C

Fijnstof en ozon

 • Temperatuur
 • Luchtvochtigheid
 • Voc
 • PM 1, 2.5, 4 & 10 fijnstof
 • Ozon
 • Geluidsdruk
 • Luchtdruk
5

per maand, jaarlijks gefactureerd

€ 695

setupkosten

Configurator

Stel zelf je energie- en klimaatmonitoringsysteem samen met behulp van de configurator.

De genoemde installatiekosten zijn exclusief de aanleg van communicatiekabels naar de verdeelkasten. De prijsopgave gaat uit van een situatie waarin er voldoende ruimte beschikbaar is in de verdeelkasten om de energiemeters te installeren.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over energiemanagement, sensoren, dashboards en slimme gebouwen? Wij helpen je graag verder.

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Femme Taken

Business, software development en design

[email protected]

Sebastiaan Schimmel

Business, software development en infra