Doelgroepen

Energiemanagement voor kantoren

Loqio geeft datagedreven gebouwbeheerders en facilitair managers gedetailleerde inzichten om het energiegebruik van hun gebouw te optimaliseren.

Bij het plannen en evalueren van energiebesparende maatregelen leg je direct verbanden tussen de genomen maatregelen en het effect op het energieverbruik. Inzichten in het vermogen en energieverbruik op apparaatniveau geven een onafhankelijk observatie van de afstelling en werking van warmtepompen, regelkasten en lichtinstallaties.

Loqio optimaliseert automatisch de energiekosten van het laadplein door laadsessies te verplaatsen naar momenten met lage energieprijzen of opwek van eigen zonnepanelen.

Energiemanagement voor kantoren »

Energiemonitoring voor de industrie

Industriële processen gebruiken veel energie. Loqio Energiemonitoring geeft gedetailleerd inzicht op machineniveau zodat direct helder is in welke mate een machine bijdraagt aan het energieverbruik en het piekvermogen.

Door netcongestie worden steeds meer industriële bedrijven in hun groei beperkt. De eerste en meest betaalbare remedie bij congestieperikelen is het verkrijgen van inzicht in de vermogensruimte en de gelijktijdigheid van de piekbelasting van grote verbruikers. Onze oplossing is geschikt voor complexe situaties waarin real-time inzicht nodig is over meerdere trafo's en hoofdverdelers.

Met behulp van dashboards met stoplichtfunctie informeren wij operators over de beschikbaarheid van vermogensruimte om bepaalde productieprocessen te starten.

Energiemonitoring voor de industrie »

Smart charging voor VvE's

Verenigingen van eigenaren van parkeervoorzieningen kunnen met slim laden de gemiddelde laadkosten verlagen door het laden van elektrische auto's te optimaliseren voor dynamische energieprijzen. 

Tevens kunnen er meer elektrische auto's geladen worden binnen de beschikbare capaciteit van de aansluiting op het elektriciteitsnet door laadsessies in de tijd te spreiden. Hiermee kan de VvE besparen op netwerkkosten.

Meer over laadmanagement voor VvE's »

Neem contact met ons op

Heb je vragen over energiemanagement, sensoren, dashboards en slimme gebouwen? Wij helpen je graag verder.

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Femme Taken

Business, software development en design

[email protected]

Sebastiaan Schimmel

Business, software development en infra