Loqio energiemanagement in podcast van de Groene Nerds

Loqio energiemanagement in podcast van de Groene Nerds

Femme Taken

Femme Taken

Business, EMS software development en design

Maart 2024

In de aflevering van 7 maart van de Groene Nerds vertelt Jesper Weiland van Exonet over de verwezenlijking van een duurzaam en toekomstbestendig kantoorpand waarin slim energiemanagement een belangrijke rol speelt.

Exonet levert hoogwaardige managed hostingdiensten en liet een duurzaam en slim kantoorpand verrijzen in Zevenaar. Het kantoor heeft 144 zonnepanelen en vrijwel alle werknemers rijden een elektrische auto. Een brief van Alliander over een beperking van het gecontracteerde transportvermogen veranderde de stemming. Er mocht nog maar voor de helft van de capaciteit worden teruggeleverd. Jesper liet zich niet kennen en inmiddels is het bedrijf op het gebied van energie zo goed geoptimaliseerd dat de elektrische auto’s optimaal zélf gebruikmaken van de aanwezig zonne-energie.

Loqio verzorgt voor Exonet de energiemonitoring van het pand en de slimme aansturing van het laadplein. Hiermee verzekeren we Exonet van optimaal gebruik van zelf opgewekte energie en zorgen we ervoor dat elektrische auto's worden geladen op momenten met het goedkoopste en duurzaamste aanbod van elektriciteit. Aan de hand van inzichten in het energiegebruik en de luchtkwaliteit werd de afstelling van de klimaatinstallaties geoptimaliseerd.

Dankzij een lage basislast en slim laden draait het pand in de zomermaanden op 75 tot 80 procent direct gebruik van zelf opgewekte duurzame energie. Het financiële voordeel is er in de vorm van een besparing op energiekosten, energiebelasting, transport, piekvermogen en vergoedingen voor de energieleverancier. Bekijk de podcast of lees meer over dit project in de blog over energiemonitoring en smart charging bij Exonet.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over energiemanagement, sensoren, dashboards en slimme gebouwen? Wij helpen je graag verder.

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Femme Taken

Business, software development en design

[email protected]

Sebastiaan Schimmel

Business, software development en infra