Exonet: energiemonitoring en smart charging

Exonet: energiemonitoring en smart charging

Voor Exonet installeerden we energiemonitoring op alle groepen in de verdeelkast. De werkplekken en vergaderruimtes werden door Loqio voorzien van monitoring van de luchtkwaliteit. Tevens mogen wij het kantoorpand met laadplein gebruiken als ontwikkellocatie voor smart charging.

Exonet levert hoogwaardige managed hostingdiensten en verhuisde in 2020 naar een nieuw all electric kantoorpand dat verwarmd wordt door warmtepompen en energie opwekt met zonnepanelen. Het pand beschikt over een laadplein dat recent werd uitgebreid van tien naar twaalf laadplekken en werd overkapt door een zonnecarport van AmperaPort. Een aanzienlijk deel van het wagenpark is elektrisch.

Het bedrijf bevindt zich in congestiegebied en heeft door de bouw van de zonnecarport ruim meer opwekcapaciteit dan er op elektriciteitsnet ingevoed mag worden. Met het slim laden van elektrische auto’s gaan wij ervoor zorgen dat de zelf opgewekte energie zo goed mogelijk benut wordt en er geen curtailing van omvormers nodig is. Ook gaan wij het laden van de elektrische auto’s sturen op dynamische energieprijzen zodat Exonet jaarrond energie kan inkopen en verkopen voor de beste prijs.

De monitoring van de energiestromen wordt gebruikt om het klimaatsysteem te optimaliseren. Daarnaast levert het data waarmee onze machine learning algoritmes worden gevoed om nauwkeurige voorspellingen te doen van het energiegebruik van het pand. Op basis van deze voorspellingen, day-ahead prijzen van elektriciteit, de beschikbaarheid van elektrische auto’s en de opwekverwachting bepaalt ons energiemanagementsysteem het optimale moment om auto’s te laden.

Configurator

Stel zelf je energiemonitoringsysteem samen met behulp van de configurator.

De genoemde setupkosten zijn gebaseerd op installatie in samenwerking met de eigen installateur of technisch dienstverlener. Lees de veelgestelde vragen voor uitleg over welke werkzaamheden zijn inbegrepen.

Zie Energiemonitoring en Sensoring voor meer informatie over onze prijzen.