Co2- en energiemonitoring voor scholen

Co2- en energiemonitoring voor scholen

De luchtkwaliteit in schoolgebouwen is van grote invloed op de prestaties van zowel docenten als scholieren en studenten. Vermoeidheid, hoofdpijn, sufheid, concentratieverlies en onrust zijn het gevolg van een slechte luchtkwaliteit die leiden tot verminderde prestaties en hoger ziekteverzuim.

Het co2-niveau is een goede graadmeter voor de luchtkwaliteit in een ruimte. Bij een co2-concentratie boven 800 ppm beginnen de eerste klachten en deze worden erger naarmate de co2-concentratie verder stijgt. Een concentratie van 1200 ppm is niet uitzonderlijk wanneer er onvoldoende wordt geventileerd.

Door het plaatsen van co2-meters krijg je inzicht in de luchtkwaliteit in een gebouw en kun je passende maatregelen nemen om deze te verbeteren. Door de co2-concentratie blijvend te monitoren weet je zeker dat de ventilatie op orde is en blijft.

Zo werkt het

Draadloze Lora-sensoren sturen metingen naar een Loqio Edge-server, die deze gegevens via een beveiligde verbinding naar ons dataplatform streamt. Van daaruit zijn actuele en historische inzichten toegankelijk in onze gebouwdashboards. 

De sensoren worden aangesloten op het lichtnet waardoor je nooit met lege batterijen te maken krijgt. Je bevestigt de sensoren eenvoudig zelf aan wanden, plafonds en bureau's. Onze hardware komt voorgeconfigureerd en werkt out-of-the-box. Dankzij het gebruik van Lora-technologie hebben de sensoren een groot draadloos bereik en uitstekende beveiliging.

Onze co2-sensoren meten doorlopend de co2-concentratie, temperatuur en luchtvochtigheid en sturen deze draadloos door naar onze applicatie waar je gedetailleerd inzicht krijgt in de prestaties van het gebouw. Dankzij draadloze communicatie is de installatie eenvoudig en kostenefficiënt uit te voeren. De sensoren worden gevoed met een stroomadapter zodat je geen omkijken hebt naar het vervangen van lege batterijen.

Via onze gebouwdashboards krijg je inzicht in de actuele meetwaarden en historische gegevens. Onze standaard rapportages geven inzicht in trends in het binnenklimaat. Hiermee kun je bepalen of er aanpassingen nodig zijn in de klimaatinstallatie en kun je aan derde partijen zoals installateurs inzichten verschaffen die nodig zijn om de installatie te optimaliseren.

 1. Meten is wetenVerkrijg inzicht in wat er speelt in een gebouw en leg de basis voor optimalisatie van energieverbruik en luchtkwaliteit.
 2. Verbeterde prestatiesMonitor uw luchtkwaliteit en stuur waar nodig bij voor optimale prestaties en een lager ziekteverzuim.
 3. Geschikt voor besturingOnze oplossing is voorbereid op de besturing van klimaatsystemen, verlichting en laadpalen, voor automatische optimalisatie van energieverbruik en luchtkwaliteit.
 4. Actueel en historisch inzichtRealtime actueel inzicht in de prestaties van u gebouw en met onze standaard rapportages krijgt u inzicht over lange termijn. Deel de rapportages eenvoudig met alle betrokkenen.
 5. Veilig en betrouwbaarDankzij Lora-technologie veilige en betrouwbare communicatie met een uitstekend draadloos bereik.
 6. Lage investeringskostenWij bieden een passend aanbod voor elk gebouw. De kosten groeien mee met de omvang en het gewenste niveau van inzicht.

Energiemonitoring voor scholen

De energierekening is voor veel scholen en onderwijsinstellingen een forse maandelijkse kostenpost. Kosten waar je geen inzicht in hebt en waarvan het niet duidelijk is hoe er bespaard kan worden.

Loqio energiemonitoring maakt een einde aan dit gebrek aan inzicht en laat je in detail zien waar, wanneer en hoeveel energie er wordt verbruikt. Daarmee heb je ook direct inzicht in kansen voor het besparen op het verbruik en daarmee de kosten.

Door gebruik te maken van de nieuwste innovaties uit de datacenterwereld, waar gebruikers al langer individueel worden afgerekend, kunnen wij kosteneffectief het energiegebruik van alle groepen in de elektrische installatie meten. Wanneer het gebouw beschikt over zonnepanelen maken wij in detail de eigen productie en eigen consumptie inzichtelijk.

De metingen van het energiegebruik worden realtime doorgestuurd naar ons beveiligde platform dat inzicht geven in het actuele en historische energiegebruik. De metingen van het elektriciteitsgebruik kunnen uitgebreid worden met metingen van gasverbruik en warmte.

 1. Gedetailleerd inzicht in de gehele installatieVerkrijg inzicht in het gedrag van de installatie en bepaal trends aan de hand van metingen en gebeurtenissen.
 2. Effectief en doorlopend besparingspotentieel bepalenBepaal snel waar besparing gerealiseerd kan worden en welke acties de meeste besparing opleveren.
 3. Evaluatie van energiebesparende maatregelenPermanent inzicht voorziet in de noodzakelijke feedbackloop voor continue verbetering van de energie-efficiency.
 4. Preventief en prestatiegericht onderhoudDoor continue meting kan er ingegrepen worden voordat een foutsituatie zich voordoet. Plan vervanging van apparatuur op basis van besparingspotentieel.
 5. Een investering voor een permanent resultaatTijdelijke metingen zijn kostbaar en tonen slechts een momentopname. Continue meting geeft blijvend resultaat.

Prijzen

De kosten van onze oplossing zijn afhankelijk van de grootte van het gebouw. Je betaalt naast de eenmalige aanschafkosten van de hardware een abonnement dat gebaseerd is op het aantal metingen. De installatie kan door ons of de eigen installateur uitgevoerd worden.

Configurator

Stel zelf je energie- en co2-monitoringsysteem samen met behulp van de configurator.

De genoemde installatiekosten voor energiemeting zijn exclusief de aanleg van communicatiekabels naar de verdeelkasten. De prijsindicatie gaat uit van een situatie waarin er voldoende ruimte beschikbaar is in de verdeelkasten om de energiemeters te installeren.

Meer informatie over onze prijzen vind je in energiemonioring en co2-monitoring. Neem voor een gedetailleerde offerte contact met ons op via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over energiemanagement, sensoren, dashboards en slimme gebouwen? Wij helpen je graag verder.

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Femme Taken

Business, software development en design

[email protected]

Sebastiaan Schimmel

Business, software development en infra