Slim laden met Etrel Inch

Slim laden met Etrel Inch

Femme Taken

Femme Taken

Business, EMS software development en design

September 2024

Recent hebben we ondersteuning voor slim laden met de Etrel Inch Pro en Inch Duo toegevoegd aan ons energiemanagementsysteem. Bijzonder aan deze laders is dat de EV-rijder direct op de display een vertrektijd kan instellen. Zo is er geen interactie nodig met de laadapp om af te wijken van de standaard instelling.

De vertrektijd is samen met het laaddoel (in kWh of bij benadering in kilometers) cruciale informatie om een laadsessie optimaal in de tijd te verplaatsen voor lagere kosten en duurzamer energiegebruik. De standaard vertrektijd kan per laadpunt in ons EMS ingesteld worden in tijd sinds de start van de laadsessie, bijvoorbeeld zes uur na inpluggen.

De Etrel Inch Pro is een minimalistisch vormgegeven lader die verkrijgbaar is in wit en antraciet en geschikt is voor enkele en dubbele montage op een voet. De laadpunten kunnen geconfigureerd worden via de webbrowser en beschikken standaard over Modbus TCP-communicatie via ethernet en wifi voor aansturing door een EMS of de Load Guard load balancing-module van Etrel.

Ten opzichte van de Etrel Load Guard heb je met Loqio slim laden de volgende voordelen:

De Etrel Inch is verkrijgbaar bij Lanova Laadpalen. Etrel levert op basis van dezelfde techniek ook de Inch Duo met twee sockets in een zuil die geschikt is voor publiek laden.

Laadplein met Etrel Inch Pro, foto door Lanova Laadpalen.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over energiemonitoring, slim laden en energiemanagement? Wij helpen je graag verder.

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Femme Taken

Business, software development en design

[email protected]

Sebastiaan Schimmel

Business, software development en infra